Търсене
  • Andrei Dobos

Estimarile pietei de turbocompresoare pentru autoturisme mici si autoutilitare 2020-2027

Piata globala de turbocompresoare auto este estimata in anul 2020 la o valoare intre 11.1 miliarde USD iar pana in 2027 se estimeaza o crestere a pietei pana la o valoare de 20.4 miliarde USD. O crestere compozita anulaua (CAGR) in jur de 10.5%.


Aceasta metrica se datoareaza impactului COVID-19 care a dat planurile industriei producatoare de masini peste cap si implicit si a pietei de turbocompresoare. Din ultimul trimestru al anului 2019 cand a lovit prima data COVID 19 la nivel global pana in prezent industria producatoare de masini auto scazut cu aproape 5.2% (conform OICA). Pre COVID -19 piata estimarile initiale a pietei de turbocompresoare auto aratatu o crestere pana la 21.3 miliarde USD in 2025 de la o valoare de 13.5 miliarde USD in 2020. Totusi cresterea se mentine pe un ritm accelerat si asta datorita motivelor pe care le voi detalia mai jos.


Post 2020 vom asista la o revenire a pietei auto in anii ce urmeaza cu o crestere anuala de cca 3.3%. Aceasta revenire va fi influentata de programele de sustinere guvernamentala si de directia generala de a realiza masini mai mici care sa polueze tot mai putin, deci o orientare catre un consum de combustibil cat mai eficient si deci o crestere a turbinelor auto pe motoare pe combustibil benzina, mai putin pe diesel.


Dinamica pietei: O crestere a motoarelor pe benzina echipate cu turbocompresor si a crestere a numarului de motoare cu turbina pe de autocamioane si vehicule utilitare


Presiunea guvernelor pentru a micsora normele emisiilor de gaze poluante (euro5, euro6) va continua sa favorizeze piata de turbosuflante pentru ca acestea au un rol foarte clar in reducerea acestor emisii. Un motor cu turbocompresor va avea nevoie cilindri mai mici avand astfel un volum mai mic necesar pentru a obtine aceeasi putere si pe cale de consecinta si a emisiile de noxe sunt reduse. De asemeni astfel creste eficienta combustiei. Datorita acestor motive adoptia turbocompresoarelor pe motoare pe benzina va creste accelerat.


Autocamioanele industriale vor adopta tot mai mult motoare cu turbocompresor. Per total vanzarile autovehiculelor industriale a crescut mult in ultima perioada. Vom vedea tot mai multe tractoare, autocamioane si alte atuovehicule industriale din zona de constructii sau agricultura sa aiba turbocompresoare. La fel ca si in cazul autovehiculelor mici o turbina ridica eficienta consumului de combustibil cu cca 20% ridicand in acelasi timp si puterea furnizata.

#turbocompresor #reconditionareturbo #ideiafaceri

13 преглеждания0 коментари

Последни публикации

Виж всички